Biobizz startuje novou pěstební sezónu s novým členem rodiny, 100% organickým doplňkem BioBizz Calmag!

Speciální doplněk Calmag byl navržen pro profesionální i hobby pěstitele, kteří potřebují dlouhodobě zajistit nebo okamžitě dodat rostlinám vápník a hořčík v bio kvalitě. 100% organický a certifikovaný produkt Calmag je vyroben z uhličitanu vápenatého a síranu hořečnatého, které doplňuje huminová kyselina vyskytující se i v BioBizz Root Juice.

Hlavní výhody BioBizz Calmag

Kontrola - BioBizz Calmag je formulován tak, aby neovlivnil hladinu živin NPK a proto pěstitel nemusí přizpůsobovat svůj oblíbený režim dávkování hnojiv.

Flexibilita - Používá se v nižších stálých dávkách jako prevence nebo ve vyšších jednorázových aplikacích k vyvážení nedostatků, které se již objevily.

Síla přírody - Zcela přírodní produkt, který přináší z přírody 100% to nejlepší pro bio pěstování. A je certifikovaný! Co jiného byste také očekávali od BioBizz ?

Další informace včetně dávkování najdete v přiloženém pdf souboru.

V následující části článku vám poradíme, jak správně pěstovat v kokosovém substrátu BioBizz Coco Mix s využitím všech výhod Calmag.

BioBizz, tipy pro pěstování v kokosu

BioBizz a pěstování v kokosu

BioBizz Calmag je ideálním doplňkem při pěstování v kokosovém substrátu. Kokosové vlákno na sebe totiž navazuje oba tyto prvky, které pak nejsou dostupné pro rostliny.

Pěstování na kokosu má svá jedinečná specifika, ale s následujícím postupem budete mít skvělé výsledky a v BIO kvalitě!

  1. Dva nejdůležitější nástroje pro bio pěstování v BioBizz Coco Mix jsou přírodní enzymy Acti-Vera a spolehlivý digitální pH metr. Enzymy obsažené v produktu BioBizz Acti Vera rozkládají organický materiál a živiny mohou být účinně vstřebávány rostlinami.
  2. Držte se dávkování pro Light Mix.
  3. Zalévejte rostliny ručně.
  4. Úprava pH je povinná. Půdní substrát se pufruje a reguluje pH téměř samostatně, ale u Coco-Mix tomu tak není. Upravte pH zálivky na 6,1 v růstové fázi a na 6,3-6,4 v období květu. Místo chemických přípravků na úpravu pH použijte BioBizz pH+ a BioBizz pH-.
  5. Již od začátku používejte Acti Vera a přidávejte jej do každé zalivky. Doporučujeme 1–2 ml/l v růstové fázi a 2–5 ml/l v období květu.
  6. Volitelně: Do Coco Mix přidejte BioBizz Worm Humus (10%) a půdní houbu Mycorrhizae nebo Trichoderma.
  7. Zvažte smíchání 50% Coco Mix s 50% BioBizz Light Mix, a usnadněte si práci. Toto spojení vám poskytne větší volnost, pokud jde o korekci pH a navíc Acti Vera nebude nutná.
  8. Pokud se budete držet těchto pokynů, dosáhnete úžasných výsledků.Dávkování BioBizz Calmag
Tieto stránky používajú na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýzu návštevnosti súbory cookie. Používaním týchto stránok s tým súhlasíte. Ďalšie informácieSouhlasímNastavení